Kuyular Şehit Emrah Tezgel İlkokulu

Telefon : 05412792580 (Okul Müdürü Veysel OKÇU)
WEB https://kuyularsehitemrahtezgel.meb.k12.tr
Adres : Kuyular Mahallesi /Hani
VİZYON : Öğrencilerin ilgi yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirilerek hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı;düşünen,sorgulayan,okuyan,araştıran,toplum ve dünya sorunlarıyla ilgili ve ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir "model okul" olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizi;İnsan haklarına saygılı,çağdaş demokrasiye inanmış,hukukun üstünlüğünü benimsemiş,sorumluluk şuuru gelişmiş,karşılaştığı sorunların çözümünde aklın ve bilimin gereğini yapan,sağlıklı ve mutlu yaşamayı hedef alan,bir birey yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında 4 öğrencimiz FEN LİSESİ´ni kazandırmıştır. 2016-2017 İlçe Geneli ´İstiklal Marşı Okuma Yarışması´´ 2.ncisi olmuştur. 2017-2018 İlçe Geneli ´İstiklal Marşı Okuma Yarışması´´ 3.ncüsü olmuştur. 2017-2018 Yılı Okulumuz 3/C Sınıfı Öğrencilerinden ÖZLEM ÜZEL Diyarbakır Hasev Vakfının yapmış olduğu 7.GELENEKSEL KİTAP OKUMA YARIŞMASI Sınavında il geneli 58´inci olmuştur. İlçe genelinde ise 2´nci olmuştur.

Saatler : 08:40 /14:40
Servis :
Ulaşım : Ulaşım problemi bulunmayan okulumuzun ulaşımı belde minibüsleri ile sağlanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Kuyular-Abacılar Otobüsü her gün Diyarbakır -Kuyular mahallesine gidip gelmektedir. Çalışma Saatleri 6:30 /10:00 /13:00 /16:00
Yerleşim Yeri : Okulumuz Hani Kuyular beldesinin hemen girişinde bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Hani merkeze 10 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzda toplam 255 öğrencisi bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda her yıl futbol turnavası etkinlikleri yapılmaktadır. Tüm öğrenciler coşkulu bir şekilde katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuzda her gün 30 dakika kitap okunmaktadır. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözü ile okuma alışkanlığına, aslında küçük yaşta başlanması gerekir ve her gün 30 dakikalık kitap okuma dersleri ile okulda, okuma alışkanlığı kazandırılabilir. “Okuyan Öğrenci” Projesi ve Kitap Okuma Alışkanlığının Kazandırılması kapsamında Okulumuzda her gün 30 dakika kitap okunmaktadır.